Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Библиотека Камасутра или…

lifestyle.bg

За да обогатите сексуалният си опит, трябва да разчитате предимно на себе си и на вашите партньори. Разговорите за секса са табу в повечето случаи, а възможностите за обучение по темата са почти нулеви. За щастие, има хора, които са посветили време и талант в споделяне на сексуален опит и умения, като автори на книги по темата. Предлагаме ви 10-те книги за секса, които задължително трябва да прочетете.
„Камасутра"
Пълното название на книгата е „Афоризми за любовта", принадлежащи на Ватсаяна. Авторът, който е живял през III-IV век е написал обширен труд за любовта и секса, състоящ се от 7 части и 35 глави. Въведението е посветено на любовта и на това, колко важна е тя за човека, а също така на класифицирането на жените. Различните глави разказват за ухажвания и сватби, за поведението на съпругата и проститутката, за това как могат да се очароват другите и как може да се прелъсти жената. Първата и най-популярна част е за сексуалното уединение, целувките, ласките, оргазма, сексуалните пози и различните видове секс, в това число и сексът между трима души. В тази част са описани 64 любовни пози - 8 начина за правене на любов, всеки с по 8 пози. Често хората наричат Камасутра именно тази част от книгата, забравяйки за това, че техниката не е всичко. Авторът смята, че в секса няма нищо осъдително, но лекомисленото правене на секс е грях.
„Опасни връзки"(
Това е единствената книга на родилия се през 18 век френски офицер Пиер Шодерло дьо Лакло. За първи път книгата е била издадена през 1782 година. Тогава тя е предизвикала голям скандал и е била обявена за „безнравствена". Главните герои на романа са парижките аристократи виконт дьо Валмон и маркиза дьо Мертрей, които замислят интрига, за да прелъстят току що излязлата от манастира Сесил дьо Воланж. Преписката в книгата, по уверенията на автора, е реална преписка на светски персонажи от това време. Целият роман се състои от 175 писма, в които са описани моралът, нравите, любовта и войната на прищевките , манипулирането, начините за прелъстяване и любовните перипетии. Според автора, от книгата могат да се извлекат много полезни съвети. Например „всяка жена, съгласяваща се на запознанство с безнравствен мъж, става негова жертва" или „всяка майка, допускаща нейната дъщеря да има по-голямо доверие на друга жена, отколкото на самата нея, постъпва в най-добрия случай невнимателно".
„Тълкование на сънищата"
За първи път книгата на Зигмунд Фройд е публикувана през 1900 година и оттогава е преиздавана стотици пъти. Според автора, тя е преход на психоанализата от психотерапевтичния метод към дълбоката психология. В книгата са събрани сънища и асоциации на пациенти наблюдавани от Фройд, образци на анализата и теоретични постановки за подсъзнателното. Фройд показва, че сънят не е безсмислица или проява на здравословен проблем. Той смята, че често се изтласкват именно сексуалните желания и затова на анализа на сексуалните сънища е отделена доста голяма част от книгата.
„Тропика на рака"
Американският писател и художник Хенри Милър е създал серия от романи, основани на събития от собствения му живот, първият от които се нарича „Тропика на рака". Книгата представлява интелектуално-еротичен роман. Действието се развива след Първата световна война. Романът започва с това, как главният герой седи във вила Боргезе в Париж и мрачно размишлява за собствения си живот, подробно описвайки подробностите от своя бит и сексуалните си похождения.
За първи път книгата е била публикувана в Париж, в малък тираж. Истинският успех идва при Милър в средата на 50 години на миналия век, след публикуването на книгата в Америка. Книгата е образец на типично мъжкия поглед върху секса и любовта.
„Дневникът на крадеца"
Жан Жьоне, подхвърлено дете и бродяга, разказва в автобиографичния си роман „Дневникът на крадеца", по собствените му думи, за „предателството, кражбата и хомосексуалността". На 18 години Жан е доброволец в армията, попада в Бейрут, след това в Мароко и прекарва 6 години в служба. През 1936 година дезертира и цяла година върви пеша из Европа. За това време той е бил неведнъж в затвора: за скитничество, нарушения на визовия режим, за кражба. Именно в затвора Жьоне придобива първия си хомосексуален опит и там започва да пише книги. Действието се развива главно в южната част на Европа, където крадци, сутеньори и бандити, преминават през живата на разказвача и оставят в паметта му „миризма на сперма, пот и кръв".
„Всичко, което искате да знаете за секса, но се страхувате да попитате"
Психиатър и експерт по въпросите на секса Дейвид Рубен е известен на целия свят със съчинението „Всичко, което вие искате да знаете за секса, но се страхувате да попитате". Това е едно от първите секс-ръководства, което учи читателите не само на това как да правят секс, но и да бъдат в правилното състояние на духа и тялото.
Тази книга е една от най-популярните през 60 години и една от съставните на сексуалната революция на съвременна Америка. Книгата е преведена на 54 езика и е прочетена от повече от 150 милиона души. През 1972 година Уди Алън я екранизира. Той казва, че и до днес получава писма от хора, които му благодарят за помощта. Книгата не само разказва за секса, но и дава възможност да се разгледат проблемите на секса през очите на съвременния човек.
„Библия на секса"
Книгата на Пол Джоанидис е полезна за тези, които не знаят нищо за секса или нищо не се получава, а също така и за тези, които знаят и умеят всичко. Няма значение дали читателят е мъж или жена. Авторът е убеден, че неговият труд e по-изчерпателен отколкото знаменитата „Камасутра", тъй като книгата не е за техниката на секса, а „по-скоро за неговата душа". Но той отделя голямо внимание и на техническата страна: започвайки от първия опит и типичните сексуални проблеми до начините за мастурбиране, за това, какъв трябва да бъде пенисът на пипане, за аналния секс, за вибраторите, обрязването и т.н. Книгата е наистина полезна - тя дава нови възможности за сексуални за сексуални експерименти и за познавателни беседи по зададена тема с вашия партньор.
„Монолози на вагината"
Пиесата на съвременния американски драматург Eва Енслър, която дълго време не е била отпечатвана и поставена в театър, получава своя шанс, когато Д.жейн Фонда се съгласява да участва в спектакъла. В основата на сюжета са разговори с реални жени, които беседват по най-откровени теми: вагината, менструацията, раждането, насилието, удоволствията, които се доставят на мъжете. Самата авторка през детството си се е сблъскала с насилие от страна на нейните родители. Монолозите на жените са смесени с изрезки от енциклопедии, списания и медицински справочници, в които се разказва за варварски обичаи, например обрязването на жените в африканските страни, където на тази процедура са подложени милиони момичета. Основната идея на книгата се състои в това, че жената трябва да се приеме физически, морално и емоционално - само тогава тя ще може да бъде щастлива.
„Сексуалния живот на Катрин М."
Авторката на книгата е Катрин Миле, която е известен във Франция художествен критик, главен редактор на парижкото списание „ Арт-Прес". Книгата излиза през 2001 година и предизвиква голям шум. Честно и пределно подробно Катрин Миле описва своя сексуален живот - от първия опит за мастурбация до груповия секс. Критиката я определя като „100% порнография". С безпристрастния си стил (героинята хладнокръвно се наблюдава отстрани, когато прави секс с един, двама или десетки мъже), книгата се превръща в изследване на секса като сурогат на любовта. Авторката се опитва да открие потребностите на своето тяло, честата смяна на партньорите е търсене на собственото й „аз", а сексът е само един от начините за опознаване на света.
„Сексът и градът"
Кандис Бушнел е работила в списание New York Observer, когато главният редактор й предлага да води рубрика, при това на каквато и да е тема. Така се ражда основата на книгата „Сексът и градът". Бушнел пише хроника на млада неомъжена жена от Ню Йорк, нейните приятелки, познати и любовници. През 1997 година, на основата на тези статии Бушнел публикува едноименната книга. Успехът на книгата се дължи на разговорите за секса. Но причината за успеха е в това, че съвременните жени най-накрая получиха модел на поведение: сексът е не само това, което всички правят в спалнята си, но и това, което може да се обсъжда на публични места. Най-шокиращите желания имат правото, ако не бъдат изпълнени, то поне да бъдат изговорени на глас. Бушнел използва разговорите между приятелките като начин да поговори за проблемите на съвременните жени, които не само бъбрят по телефона, но и работят, възпитават децата си, пишат книги, организират изложби и водят най-модния начин на живот.
Книгата се чете главно от мъжете на възраст 30-40 години, които желаят да разберат женската психика.

тя.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар