Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Патоанатомът Христов абониран за скандали..


Д-р Станислав Христов не се яви на дело, защото катастрофира пиян

ФОТО "Стандарт"

Шефът на "Съдебна медицина" Станислав Христов, който катастрофира на 9 октомври пиян край Костенец, не е задържан в полицията. След разпити и взимане на кръвна проба той е бил пуснат, обясниха запознати с разследването. Патоанатомът не е обяснил откъде пътува толкова почерпен. Дрегерът установи 2 промила алкохол в кръвта му, което се равнява поне на бутилка концентрат. Катастрофата е станала в 9,40 ч на второкласен път, на който не е имало други коли, и това е предотвратило жертви.
Колата на съдебния медик "Опел Вектра" се е преобръщала няколко пъти, но той се е разминал без наранявания. "За пръв път виждам толкова пиян шофьор сутрин", призна ихтимански полицай пред "Стандарт".
Христов ще бъде съден по бързата процедура по чл. 343 "б" - за шофиране с над 1.2 промила алкохол в кръвта. От прокуратурата чакат резултатите от кръвните проби, за да назначат дата за съдебната процедура. Съдебният медик може да получи до 1 г. затвор, но вероятно присъдата ще е условна, защото няма пострадали при катастрофата, смятат полицаи. При всички случаи обаче той ще се прости с шофьорската си книжка за половин или една година. Това не е първият "сблъсък" на съдебния медик с полицията. Преди година и половина срещу него беше повдигнато обвинение за незаконна търговия с тъкани. Тогава антимафиоти твърдяха, че Христов и неговият екип са изрязвали тъкани от трупове преди аутопсията и са ги изнасяли в чужбина. Установени били 98 случая, но вероятно са в пъти повече, казаха разследващи. Христов беше арестуван и в края на март 2008 г. пуснат от Софийски градски съд под парична гаранция от 2000 лв. По-късно делото беше прекратено. Обвиненията срещу него дойдоха след направена от медика и колегите му експертиза на починалия в кола на антимафиотите Пламен Куцаров. Според съдебномедицинската експертиза младият мъж е издъхнал в резултат на остро разстройство на кръвообращението и кислороден глад. За това били виновни белезниците, поставени зад гърба, и позата на арестувания - с наведена към коленете глава. Дни по-късно същите антимафиоти, които близките на Куцаров смятат виновни за смъртта му, обвиниха Христов и екипа му за незаконната търговия с тъкани. Името на Христов гръмна и след като доайенът на българската съдебна медицина проф. Стойчо Раданов беше намерен обесен на катерушка близо до дома си. Разследващите установиха самоубийство, но Христов каза, че ако трябва той да каже мнението си за трагедията, ще отложат погребението на професора.
Ирен ДЕЛЧЕВА
http://paper.standartnews.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар