Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Делфините играят футбол с медузи


Медузи служат за топка на морските животни

Делфините са смятани за едни от най-интелигентните млекопитаещи.

В залива Кардиган е най-голямата популация от делфини афалини край бреговете на Великобритания. Британски учени установиха, че животните се забавляват, като играят на футбол с медузи, съобщи в. "Дейли мейл".

Екип изследователи, в който влизат специалисти от Комисията по въпросите на използването и опазването на природата на Уелс (Countryside Council for Wales), Фонда за морски надзор (Sea Watch Foundation) и организацията, обединяваща доброволци MANW, е изучил поведението на делфините край бреговете на Уелс. Внезапно едно от животните, плувало близо до кораба на изследователите, попадайки под поредната медуза, я бутнало с опашката си и я изхвърлило във въздуха. Импровизираната топка полетяла на височина от около два метра над морската повърхност, след което паднала обратно във водата. Малко по-късно и други делфини се включили в играта. Учените са успели да заснемат на видеофилм играта на делфините с импровизираните топки.

"На делфините им беше весело" - казва Джонатан Истър, един от биолозите, проследил необичайната картина. Това е първият случай, когато хора наблюдават подобна игра на делфините. Все още не е ясно откога делфините играят на футбол с медузи. Не е изключено това развлечение да се практикува от стотици хиляди години. Може би именно тези тренировки на делфините, правени от тях, когато са на свобода, им помагат по-късно с такава лекота да усвояват игрите с топка в делфинариумите.

Специалистите припомнят, че това не е единственият вид развлечение на делфините. Те обичат да правят под вода кръгчета от въздух, с които по-късно се забавляват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар