Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Траур в Карнобат заради двойното убийство..


Днес е ден на траур в Карнобат, където 17-годишен младеж закла зверски майка и малката й дъщеря. Заповедта е на кмета Георги Димитров.

Заповедта е на кмета Георги Димитров в памет на 30-годишната Гергана Иванова и 9-годишната Даяна. Националният трикольор върху сградата на общината и знамето на централния площад ще бъдат свалени наполовина. Предвидени са черни флагове за основните административни сгради в Карнобат.

Денят ще бъде неучебен за детски градини и училища.
Поклонението пред тленните останки на майката и дъщерята ще бъде в 11.00 ч. Телата им ще бъдат поставени в залата на читалището за последното сбогом с близки, приятели и познати. Погребението ще бъде в 14.00 ч. в гробищния парк в Карнобат.
Гергана и момиченцето й бяха намерени заклани във вторник по обед в дома им. За извършител на кървавото престъпление се смята 17-годишният Таньо Димов - първи братовчед на бащата. След трагедията младежът бе открит полумъртъв в къщата, след като опитал да сложи край на жиовата си. Той издъхна по-късно в болница.

Вчера медии съобщиха, че по първоначални данни ученикът е изнасилил майката преди да й убие. Късно вчера обаче bTV информира, че данните от аутопсията показват, че няма следи от сексуално насилие върху жертвите. Майката обаче била открита гола, с около 20 прободни рани, а дъщеря й полугола, заклана в съседната стая.

За последно съседите виделии Гергана да простира на около 9:15 сутринта. След това никой нищо не чул.
Дори и майката на непълнолетния убиец, която била в дома си по същото време.
Семействата са роднини. Живеят в по-малката къща в същия двор. Вчера родителите на Таньо се върнаха, за да си вземат дрехи. Майка му заяви, че нищо не е чула, а синът й е бил много добро момче.
"Имало е борба в къщата - има видими следи от съпротива по ръцете й. Гледката беше нещо отвратително", каза гл. инспектор Пламен Чолаков, РПУ-Карнобат.
"Моята информация е, че детето е убито в коридора - после е завлечено", коментира на свой ред кметът Георги Димитров.
Едва час по-късно след началото на огледа е открит и 17-годишният Таньо. Затворен в банята. Според аутопсията момчето се е опитало да се самоубие. Бесил се е с кабела на ютията - след това е нарязал вените по ръцете си. И той умира от кръвозагуба.

Няма данни момчето да е употребявало наркотици или алкохол. Описват го като вглъбен в себе си и леко затворен. С 9-годишната си жертва пък са ходили в едно училище.
"Тя е била трети клас - живеели са в един двор, докато един ден нещо се случва. Човешката психика има и патология и тя, за да бъде по някакъв начин идентифицирана, трябва да има прояви", каза Маргарита Караманова, директор СОУ „Кирил и Методий".

Мотивите за престъплението още не са ясни със сигурност. Убийство от любов е една от версиите, по която работят криминалисти, съобщи БГНЕС, като се позова на информация от полицията. Предполага се, че Таньо е бил влюбен в Гергана, но любовта му била несподелена. Освен това, работещи по случая казаха, че е твърде вероятно младежът да е бил пиян преди жестокото двойно убийство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар