Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Полъх на похот..

monitor.bg

Лесбострастите явно са по-силни от любовта между братя и сестри.

Казват, че често за мъжа любовта минава през стомаха, а за жената - през джоба. Дали е така или не, оставяме сами да прецените. Има обаче нещо, което е валидно и за пола - носът, просто защото той е нашият детектор на митичните феромони.
Това са онези химически съединения, които се изпускат от всяко живо същество и служат за комуникация. Те могат да пренасят информация за моментното състояние на "подателя", за намеренията му или просто служат за команди. И точно благодарение на феромоните мравките са едни от най-високоорганизираните същества. Ние като малко по-еволюирали от тях създания не регистрираме съзнателно тези химични вещества, но умните глави с дипломи по биохимия твърдят, че те ни влияят повече, отколкото предполагаме. И най-вече - при избора на партньор!
През последните години по сексшоповете се появиха разни парфюмчета за съблазняване, а създателите им твърдяха, че благодарение на феромоните ще станете неотразими за представителите на противоположния пол. Всеки, подушвал "еротичната" козметика, обаче е категоричен, че тя просто си вони и не предизвиква каквито и да било асоциации със секс. Независимо от неуспеха на химиците в парфюмерийните лаборатории феромоните оказват голямо внимание на представите ни за събеседника. Те до голяма степен определят дали ще възприемем човека срещу нас за сексуално привлекателен или не.
Любов от първо помирисване
Според последни изследвания носът може с пълно право да бъде определен за своеобразен полов орган, чиято роля във формирането на сексуалното влечение доскоро беше пренебрегвана. Условно всеки човек има по два носа - един за разпознаване на миризми и друг за регистриране на феромони. При човека тези хормоноподобни вещества нямат никакъв аромат, но възбуждат сексуално. Наскоро дори учените откриха дълбоко в човешките ноздри миниатюрен отвор, видим с микроскоп, който води към кухина с дължина 3,4 мм. Тя работи подобно на клизма и всмуква въздух. Нервни рецептори регистрират присъствието на феромони и надлежно информират мозъка за тях. Тази "клизма" е наречена вомероназален орган. Той присъства при почти всички животни, но при нас почти напълно е закърнял и мозъкът ни го възприема на подсъзнателно ниво.
От всичко, казано дотук, излиза, че любовта от пръв поглед е по-скоро подушване от пръв поглед. Явно тя е най-силна тогава, когато хората в прекия смисъл се "надушат" един друг.
Люлякът ми замириса…
С помощта на компютърна томография учени успяха да видят какво се случва в мозъка при вдишването на феромони. Оказва се, че те активират съвсем други центрове в мозъка, а не тези, които отговарят за миризмите, обяснява Дин Хамер от Шведския национален институт по здравеопазване, който също така е и автор на книгата "Наука за желанията". Феромоните активират предния хипоталамус, а точно той е "отговорен" за половото влечение.
Поддръжниците на съществуването на "сексфлуиди" провеждат и други показателни експерименти.

На ненатоварено летище те напръскали една от седалките с екстракт от женска пот. Мъжете неизменно се настанявали на нея, въпреки че наоколо имало още десетина свободни. Само двама седнали на други места, но впоследствие се оказало, че те са "меки китки". Опитът с жени дал аналогичен резултат. Всички те седнали на мястото, напръскано с екстракт от мъжка пот с изключение на лесбийките.
Не си мислете обаче, че като се къпете по-рядко, ставате по-привлекателни за противоположния пол. В "застоялата" пот (извиняваме се за образното определение) освен въпросните химически вещества има и много други, които си смърдят откровено отблъскващо. И то на съвсем съзнателно ниво!
Ухае на сегрегация
Учените смятат, че всички мъже имат "феромонна аура". При някои тя е по-силно изразена за разлика от други. При дамите обаче е по-различно - тяхното "излъчване" се променя. То достига пика си по време на овулация, тоест в периода, който е най-подходящ за зачеване. Тогава те са и най-възприемчиви към мъжките феромони. Всички жени обаче се възбуждат най-много от химическите "вестоносци" на доминантните самци - успелите и склонните към авантюри.
Миризлива работа
И така, да се върнем на споменатите по-горе парфюмчета за съблазняване, които се продават по сексшоповете. Къде е измамата? Оказва се, че в самите човешки феромони. Самите учени не знаят формулата на тези вещества и съответно няма как да ги възпроизведат. А екстрактите от мъжка или женска пот, с които любознателните изпитатели мажеха седалките на летището, са твърде нетрайни и скъпи за извличане, за да бъдат продавани във флакончета. Засега няма сведения, че на някого се е отдало да извлече в чист вид човешки феромони.
Какво има във въпросните флакончета от сексшоповете, си е загадка, известна само на производителите им.
В най-добрия случай става въпрос за феромона андростенон, който обаче е извлечен от мъжка свиня. Да уточним за онези, които биха се развълнували от този факт - по непонятни причини в такъв вид андростенонът не възбужда дори най-разгонените самки в кочината. Дори, обратното - действа им парализиращо.
Има ли сексуални аромати?
Уви, универсално ароматно вещество за повишаване на сексапила няма, категорични са биохимици и сексолози. Реакциите на всеки човек са различни. Някои намират за възбуждащ мириса на цитрусови плодове, други - на канела или на санталово масло, или на розово масло…


Няма коментари:

Публикуване на коментар