Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Облекчете се преди полет, зове компания


Снимка Интернет

Въздухоплавателната компания ANA е известна с оригиналните си хрумвания и дори е боядисала по доста необичаен начин част от самолетите си.

Японска въздухоплавателна компания започна да иска от пътниците си да отиват до тоалетната, преди да се качат в самолета, като по този начин се намаляват вредните емисии от самолетните двигатели, предадоха осведомителните агенции.

Компанията All Nippon Airways (ANA) твърди, че освободени от излишни течности, пътниците стават по-леки, оттам самият самолет е по-лек и използва по-малко гориво.

Специални служители на ANA приканват пътниците да се облекчат още на летището, преди да се насочат към ръкавите за качване. Съгласно изчисленията на ANA пониженото тегло на самолетите ще доведе до намаляването на емисиите на въглероден двуокис с пет тона в течение на 30 дни. Въздухоплавателната компания е започнала новия си експеримент на 1 октомври, съобщи японската телевизия Ен Ейч Кей. Според първоначалния план експериментът трябва да продължи един месец и да се прилага на 42 линии, но може да бъде продължен, ако бъде приет добре от пътниците и ако резултатите от него са положителни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар