Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Берлускони идва в София през октомври


Премиерът Бойко Борисов се срещна с италианския си колега Силвио Берлускони и с германския канцлер Ангела Меркел. В Гданск Борисов и Берлускони се договориха италианският премиер да посети София през октомври. Външните министерства на двете държави започват незабавна подготовка на визитата.

Канцлерът Меркел поздрави премиера Бойко Борисов за реформите, който правителството на ГЕРБ предприема в областта на съдебната система и вътрешния ред и го насърчи да продължи този процес във всички сфери, в които страната иска да ускори промените.

Премиерът Бойко Борисов получи лични поздравления за встъпването си в длъжност от колегите си Ангела Меркел, Силвио Берлускони и Доналд Туск. Министър-председателят е в полския град Гданск по повод 70-ата годишнина от началото на Втората световна война. След края на церемонията предстоят договорените лични срещи на Бойко Борисов с европейските лидери.

Много успех в заеманата длъжност министър-председателят Бойко Борисов получи от украинския и холандския премиери Юлия Тимошенко и Ян Петер Балкененде и от бившия министър на отбраната на САЩ Уилям Пери, които също участват в честванията.

Визитата започна с отдаването на почит към полските войници, загинали на Вестерплате, и с полагането на венец на Гробището на защитниците. На церемонията пред Паметника на героите присъстваха президентът на Полша Лех Качински, премиерът Доналд Туск, канцлерът Ангела Меркел, руският премиер Владимир Путин, премиерът на Швеция Фредрик Рейнфелд, чиято страна е ротационен председател на Европейския съюз, правителствени и други високопоставени ръководители на европейски държави.

В мероприятията по повод 70-ата годишнина от началото на Втората световна война участват премиери и министри от 40 държави./tvevropa.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар