Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

От судоку и кръстословици се дебелее ..

Учени откриха, че решаването на судоку и кръстословици изостря мозъка, но не се отразява добре на фигурата ни, съобщи в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.
Екип, ръководен от проф. Катлийн Мартин Джинис от университета "Макмастър" в Онтарио, установил, че хора, на които били дадени да решават главоблъсканици, последвани от физически упражнения, се представили по-зле, отколкото друга група изследвани лица, които се занимавали само с физическа активност.
Учените направили извода, че когато човек се блъска над игрословици, волята му отслабва. Тя е нужна, както за да се съсредоточиш над дефинициите или числата в кръстословиците, така и за да тренираш мускулите си в залата за фитнес.
Денят, прекаран в офиса, може да има същия ефект, дори само човек да е седял на стол зад бюро. Когато вечерта се върне в къщи, той се чувства твърде уморен, за да прави каквото й да било.
Проф. Джинис казва: "Волята е като мускул - трябва да бъде предизвикана, за да се изгради и прояви". Според изследователката проявяването на упорство в задача, която изисква воля, фактически засилва волята. БТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар