Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

В София се водят десет дела за укрити 18 милиона данъци


Преди няколко месеца започна т.нар. акция "Тузари", която обхващаше проверки на 105 богаташи, притежаващи луксозни къщи, яхти и коли. Справка сред търговци на автомобилния пазар показва, че цената на луксозното возило на родния пазар варира между 240 и 400 хил. лева.

Ревизорите ще проверяват дали наистина посочените от собствениците физически лица са предоставили реално заемите. Не било изключено да бъдат предприети и допълнителни проверки и ревизии на доходите и имуществото на заемодателите. Вече е направена и предварителна селекция на притежателите на 230 яхти и 52 крупни заемодатели.

Ревизията по правило се прави, след като се засекат сериозни разминавания между начина на живот и обявените доходи. Когато се стигне до ревизия, данъчните засичат доходи 5 години назад.

Собственик на луксозен имот се опитал да укрие над 120 000 лв. доходи. Въпросният ревизиран се оказва, че притежава много повече от това, което би могъл да си купи с обявените доходи. Съставен му е акт за 48 000 лв. Случаят ще бъде предаден на прокурор, за да се разследва за данъчно престъпление.

По закон за укриване на налози в особено големи размери се предвижда и затвор. В момента данъчните ги проверяват. НАП обяви още, че имоти за около 150 хиляди лева, собственост на столичен бизнесмен, ще бъдат продадени на публичен търг, за да може държавата да си събере дължимото.

За да избегне изземане на фирмени имоти след ревизия, бизнесменът е продал сам на себе си собствеността, регистрирана на дружеството. По искане на публичните изпълнители от столичната дирекция на НАП съдът е обявил договорите за продажба за недействителни. В момента само в София

Няма коментари:

Публикуване на коментар