Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Цветанов: Ще засилим полицейското присъствие в малките селища..


След Националното съвещание на ръководството на МВР министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че ще наложи засилено полицейско присъствие в малките градчета и малките населени места в България. Освен това полицаите ще бъдат по-полезни, когато извършват пеша обход на сектора, който охраняват по служба, смята той. По време на съвещанието министър Цветанов изрази неудовлетвореност от свършеното от регионалните директори на вътрешните работи за изминалия месец.

В много случаи полицаите трябва да патрулират пеша по улиците, като по този начин ще се противодейства по-ефективно срещу дребната и битова престъпност у нас, подчерта министърът на вътрешните работи. По думите му основният проблем, който стои пред МВР, е работата, свързана с икономическата престъпност. Цветанов е наясно, че трябва да се отчитат реални резултати за предотвратяване на ДДС схеми, на контрабанда и други икономически злоупотреби.

В следващите 15 дни министърът планира срещи с всеки един от регионалните директори, като по време на тези срещи ще изслуша приоритетите им за борбата с престъпността и наркотрафика във всеки един от регионите на България.

Като пример за зле свършена работа Цветан Цветанов посочи Кърджали, където полицейска проверка по проект на САПАРД не е била довършена - по проекта били изразходвани 77 млн. лева, а всъщност не било свършено нищо. "Казал съм да се наблюдават и да направят проверки за всички големи инфраструктурни проекти за милиони левове, за да видим дали това отговаря на процедурите, които са направени и каквото е необходимо да бъде направено като координация между съответните служби" - обяви министърът. Той апелира към служителите на реда за бдителност за "всичко, което се върши както в изпълнителната власт, така и в местната власт". Цветан Цветанов подчерта, че иска от подчинените си повече "неща, които да се вършат на местно ниво". Той съобщи, че ще има предложение за връщането на ГДБОП в досегашния й вид.

Министърът представи и Захарин Пенов, който ще бъде новият шеф на Гранична полиция./tvevropa.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар