Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Задържаха гадателка-мошеничка от Плевен..


Полицията в Плевен задържа в следствения арест гадателката Тотка Тотевска.

Срещу нея е повдигнато обвинение за измама в особено големи размери, представляващо изключително тежък случай. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Диана Маркова.

Повод за разследването е жалба от от 38-годишна жена от Враца, която имала гинекологично заболяване.

Татяна Кръстева:

- Първоначално започнахме с 250 процедури и й дадох 60 хиляди лева. Свършихме с 1400 процедури и накрая ми поиска 100 хиляди лева. При един контролен преглед се оказа, че възелът дори е пораснал. Повярвах й, има много хора при нея. Тя ти действа на психиката и човек, когато е в безизходица, вярва.

На 8 август е проведена полицейска операция съвместно с прокуратурата в дома на Тотевска. При претърсването били открити книжа и други вещи, доказващи, че гадателката извършва нерегламентирана лечителска дейност.

Диана Маркова – говорител на Окръжна прокуратура – Плевен:

- Характерното при този случай, което прави случая особено тежък е, че с поведението си Тотевска е настоявала пострадалата да прекъсне своето медицинско лечение в съответните медицински заведения, което е и гаранция за успешно лечение от нейна страна.”

След няколко сеанса на гадателката жената потърсила все пак специалист, който установил, че заболяването й не само не се лекува, но се задълбочава. Тогава пациентката се обърнала към полицията и прокуратурата.


Диана Маркова – говорител на Окръжна прокуратура – Плевен:

- Призива на Районна прокуратура е – всички лица, които са се ползвали от така наречените медицински услуги на Тотевска и имат някакви притеснения, имат информация по случая да се обърнат с данни за това, като всеки един случай ще бъде разследван.

Това не е първото провинение на Тотевска, тя вече има една условна присъда за подобно деяние, която обаче още не е влязла в сила. Ако вината на Тотевска бъде доказана, тя може да лежи в затвора от 3 до 10 години. Междувременно преди една седмица Татяна Кръстева е била оперирана успешно в клиниката на проф. Григор Горчев в Плевен и сега се чувства отлично.

Автор: Никодим Даневски - Плевен

Няма коментари:

Публикуване на коментар