Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Газова бутилка овъгли дома на старица в Пловдив, тя бере душа..


Огнен ад изпразни панелка в Смирненски днес преди обед. Апартамент на четвъртия етаж в блок на улица Юндола стана на въглен след взрив на газова бутилка за битови нужди. Пламъците тръгнали от кухнята в дома на самотна старица.

79-годишната женица бере душа в клиника, а пожарникарите се опасяват, че ако пенсионерката е вдишала отровния газ в мига на взрива, има сериозна опасност за живота й. Десетина огнеборци се впуснаха в борба с пламъците. Три пожарни пристигнаха на място няколко минути след получаване на сигнала. Благодарение на светкавичната намеса на смелчаците, не гръмна другата газова бутилка в апартамента и не се възпламени метална туба, пълна до горе с бензин. Това щеше да даде допълнителен тласък на стихията и вероятно огънят щеше да засегне съседните апартаменти.

“Благодарим на момчетата. Спасиха жилищата ни”, кръстеше се жена на около 50 години, която с нескрит ужас наблюдаваше как домът на самотната старица става на въглен. Тепърва ще се изчисляват щетите. Сериозно пострадаха апартаменти на петия и третия етаж. Съседите на бабата отдолу се видяха в чудо, тъй като водата превърна дома им в мини езеро.

В момента пострадалата жена е настанена в УМБАЛ “Св. Георги”. Все още няма данни какво е състоянието й, съобщи Plovdiv.com.

Няма коментари:

Публикуване на коментар