Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Наказателният кодекс трябва да се променени, за да се ускори наказателният процес..



Наказателният и Наказателно-процесуалният кодекс трябва да бъдат променени, за да се ускори наказателният процес. Това заяви заместник-градският прокурор на София, Божидар Джамбазов в предаването на "Хоризонт", "Неделя 150". Според него това е и приоритет пред правителството в момента.


Според Божидар Джамбазов старите текстове са неадекватни към настоящите социално-икономически условия.

Същото мнение изрази в предаването "Неделя 150" и министърът на правосъдието Маргарита Попова.

Маргарита Попова: Нямаме модерна и адекватна наказателно-правна политика, защото тази, която изработи предишното правителство в последните месеци от своето управление, според мен и моя екип, не е сложена адекватно в европейски контекст.

Този програмен документ и така претенциозно наречен "концепция за наказателна политика и за разработване на нов Наказателен кодекс", но който всъщност, според нас, много повече прилича и е един програмен документ, в който се съдържат само насоки или основни насоки за изменение на наказателния закон, а не и адекватни и солидни принципи, за да разполага държавата с модерна наказателно правна политика.


Новото правителство ще се заеме с изработването на документ за Наказателна политика на държавата 2009-2013 години, посочи още министър Попова./
horizont.bnr.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар