Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Борисов вика на разпит Станишев и Орешарски...


Бойко Борисов подготвя медийно зрелище за народа. Премиерът призова Сергей Станишев и Пламен Орешарски да отидат в МС, за да бъдат разпитани публично пред камери и микрофони за пробойните в бюджета.
"Нека в присъствието на медиите да говорим за дефицита в хазната със Сергей Станишев и с Пламен Орешарски - да представят цифри. Още днес да се изясни – кой е крив и кой е прав ", каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция на Министерски съвет. Според вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков дефицитът в държавната хазна само за юли е 550 млн. лева. По-късно стана ясно, че Пламен Орешарски е приел поканата на Симеон Дянков за среща в Министерството на финансите утре в 14:00 ч. Поканата все още важяла и за експремиера Станишев, който все още обмисля предложението за разговори с Бойко Борисов пред медиите.

Борисов пък подчерта, че изпълнението на приходите в бюджета е малко над 45 % и за пореден път заяви, че сегашният финансов министър е заварил дупка от 2.5 млрд. лв. "Всичко, което сме изнесли до момента, вече е с повдигнати обвинения или има преписки в прокуратурата", добави още премиерът. Вчера предшественикът му Сергей Станишев заяви, че БСП ясно ще отстоява резултатите от своето управление. "Ще защитаваме политически всеки, който е бил несправедливо обвинен”, бе категоричен Станишев. Той призова още ГЕРБ да не прави всички чистки на политическа основа.
Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар