Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Интернет срещу кафе..


Глобалната мрежа влезе дори в кръчмарските менюта


Безплатният интернет става все по-задължителна екстра в кризата за курорти, плажове и заведения. На много места безжичната връзка е включена в офертите за почивка. В десетки заведения пък ти казват паролата веднага след като си поръчаш дори едно кафе. Само трябва да си носиш лаптопа.
Хотелите в Слънчев бряг вече масово предлагат като допълнителна екстра безжичен нет без пари. В курорта няма обект с четири и пет звезди, който да не глези гостите си с тази услуга. Тя вече е обичайна и за много от тризвездните комплекси. На пръсти се броят онези, които още имат тарифи. Обикновено цената е 2 лева на час. Последната мода в Слънчев бряг е безплатният интернет да влиза в пакета "ол инклузив". Всеки турист може през целия си престой край морето да си чати денонощно, и то при неограничен достъп. Проблеми има само когато сигналът е слаб. Такива оплаквания обаче почти няма, твърдят хотелиери.
От екстрата се ползват също и жителите и гостите на Бургас. Повече от година в центъра на града има безплатен сигнал. Заслугата е на общината. Такъв нет има в кметството и площад "Атанас Сиреков", който е точно пред него, както и в градинката пред "Интерхотел България". Отскоро мрежата се хваща и пред операта, в района на жп гарата и съседната Автогара-Юг, както и на площад "Тройката". Гостите на Летния театър и Морската градина също ползват безплатната услуга. От началото на сезона сигнал има и на Северния плаж в Бургас. Хотелите в Приморско също вече предлагат безплатен интернет. Трудно може да се намери място в курорта, където услугата да не е включена в цената за нощувка, потвърди победителят в първия "Биг Брадър" Здравко. Самият той притежава местния хотел "Лилия" и също предлага безплатен интернет. "Вече много от колегите са написали кода за достъп върху металната карта с ключа за стаята", обясни Здравко. Много ресторанти в града също вече предлагат екстрата. Заведенията край морето са измислили дори нова мода и са вкарали услугата в менютата си. В графата "цена" срещу интернет пише "безплатно". От екстрата може да се възползват и плажуващите в Китен и Приморско.
Във Варна и близките курорти ситуацията е същата. Услугата дори вече не се рекламира в офертите, защото вече се знае, че я има. Много летовници край тузарските басейни и в хотелите на първа линия са с лаптопи и си чатят, докато се припичат на шезлонгите. Удобството с безплатна безжична връзка предлагат вече и 3-, и 4-звездните хотели. Така е с Гранд хотел "Варна", "Азалия" и близкия до него плаж. С лаптоп може да се ходи и по кръчмите край морето, както и в центъра на Варна. Повечето ресторанти са се постарали да осигурят това удобство на бизнес клиентите си, които набързо хапват, но не се отделят от преносимите компютри. Вече дори и в кафетата на университетите има интернет, за да се задържат там студентите и да се върти оборот. Община Варна също е безплатна интернет зона.
Елена Димитрова Кръстина Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар