Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Стоки, внесени за 28 ст., се продават за 300 лв...


Проверката на имотите на Доган станала ревизия

Стоки, които се внасят в страната за 28 стотинки, се продават в луксозните магазини в столичните молове и централни булеварди на цени от 300 до 500 лв., заяви в изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов, цитиран от БНР. Така в хазната от платен ДДС влизат 5 стотинки вместо 50 лв. или 100 лв. например, обясни Стефанов.

Драстичните разминавания са установени, след като информационните системи на приходната агенция и на митниците бяха свързани и по този начин двете ведомства могат да разменят информация помежду си. Шефът на данъчните обясни, че агенцията ще събере данък „печалба” върху по-високата цена. Въпреки това обаче държавата губи от това, че не е платен данък върху реалните цени при вноса на продукцията, добави той.

Според Стефанов ръководената от него агенция няма да успее да събере приходите от 15, 8 млрд. лв., заложени в бюджета за тази година, но очакванията са в хазната да влязат допълнително поне още 500 млн. лв.

Данъчен №1 заяви още, че проверките на имотите и доходите на лидера на ДПС Ахмед Доган вече са прераснали в ревизии. По закон тази стъпка се прави, когато се установят разминавания между обявените доходи и имоти, каза Стефанов. Ревизията беше наредена от прокуратурата на 22 април. Това е втората данъчна проверка на Доган в рамките на една година. Първата, направена от НАП по времето на Мария Мургина, не установи разминаване между доходи, имоти и плащани данъци.

Междувременно лидерът на ДСБ Иван Костов предупреди пред БНР, че събираемостта на приходите в бюджета може да намалее, защото всички фирми, извършващи контрабанда и обмитяващи частично внасяните от тях стоки, ще се въздържат от това, докато не минат проверките на Агенция „Митници”. Той допълни, че вместо инспекции на нелегален зарзават митническите служители трябва да започнат проверки на производителите на алкохол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар